۲۰۲۲ و نفت ۱۲۵ دلاری؟

اگرچه کارشناسان حوزه انرژی از تحلیل شرایط حاکم و پیش بینی قیمت نفت خام در سال آینده عاجز هستند، با اینحال برخی موسسات مالی بزرگ جهان اعتقاد دارند شرایط به سمتی می رود که در سال اینده نفت به فراتر از ۱۰۰ دلار می رسد.

به گزارش تحریریه، گرچه قیمت نفت خام از هر بشکه حدود ۵۰ دلار در ابتدای سال ۲۰۲۱ به حدود ۸۶ دلار در ماه نوامبر افزایش یافت اما کارشناسان حوزه انرژی از تحلیل شرایط حاکم و پیش بینی قیمت ها عاجز هستند. تا مدتی قبل امیدواری به بهبود اوضاع اقتصاد جهان و افزایش تقاضا برای نفت خام در سال آینده حتمی به نظر می رسد اما ظهور سویه اومیکرون موجب تردیدهای جدی در این زمینه شد زیرا برخی از اقتصادهای اروپایی از هم اکنون موضوع تشدید دوباره محدودیت های اجتماعی و اعمال قرنطینه و محدودیت های سفر را در دستور کار خود قرار داده اند. 

برخی از تحلیلگران می گویند زمستان سردتر از حد معمول در نیمکره شمالی ممکن است بحران انرژی را در اروپا تشدید کند و ازآنجاکه ذخایر گاز طبیعی قاره سبز در این زمان از سال در پایین ترین میزان خود در یک دهه اخیر قرار دارد، بحران انرژی در اروپا تشدید می شود. در این شرایط حتی با وجود برقراری قرنطینه عمومی که مصرف بنزین را کاهش می دهد اما تقاضا برای سوخت های گرمایشی به دلیل افزایش تقاضای خانگی بیشتر می شود. 

کارشناسان گلدمن ساکس اعتقاد دارند تقاضا برای نفت خام در سال های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ ممکن است رکوردهای جدیدی را به ثبت برساند و به همین دلیل ممکن است قیمت هر بشکه نفت به فراتر از ۱۰۰ دلار هم برسد.

تا پیش از انتشار سویه جدید، تحلیلگران بانک جی پی مورگان اعتقاد داشتند به دلیل ظرفیت محدود اوپک برای افزایش تولید، در سال آینده افزایش تقاضا و کاهش عرضه، قیمت نفت را به ۱۲۵ دلار در هر بشکه می رساند. همچنین برای یک سال بعد یعنی ۲۰۲۳ هم قیمت ممکن است تا ۱۵۰ دلار افزایش یابد.

اکنون با شیوع سویه اومیکرون اما مدیر موسسه وود مکنزی، در پیش بینی وضعیت بازار نفت و گاز در سال ۲۰۲۲ بر این باور است که افزایش پایدار قیمت نفت تا ۱۰۰ دلار در هر بشکه، برای سال آینده بعید به نظر می رسد.  

برخی ناظران هم پیش بینی می کنند قیمت نفت خام در سال ۲۰۲۲ به ۸۵ دلار می رسد که البته در یک بازه ۵ تا ۱۰ دلاری هم نوسان خواهد داشت. با اینحال به دلیل افزایش هزینه های تولید، حمل و نقل و تورم در بخش انرژی شاید قیمت ها تا سطح ۱۱۰ دلار هم بالا برود.

بیشتر کارشناسان اقتصادی تاکید دارند باید منتظر بود و دید با پایان یافتن دوره افزایش سفرها در تعطیلات سال نو وضعیت چگونه خواهد بود. مسائلی همچون تداوم بحران انرژی در اروپا و جهان، ظرفیت های کنترلی اوپک پلاس بر بازار انرژی، مشکلات حمل و انتقال انرژی و ادامه کووید ۱۹ گزاره هایی هستند که به شدت بر بازار انرژی به ویژه نفت تاثیرگذار خواهند بود.

پایان/

۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۶
کد خبر: 15348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 8 =